Sider

torsdag den 30. april 2015

Set i bakspejlet: Gode råd til forældre til signalstærke børn

Hvad jeg ville ønske, at jeg havde vidst fra starten

Jeg har en datter på snart 3 år. Hun var ekstremt signalstærk lige fra fødslen. Sov for det meste kun 10 min. ad gangen, vågnede ved alle lyde, var enormt opmærksom på alt og alle (kiggede konstant rundt med store øjne og kunne derfor ikke falde i søvn), motorisk uro, gråd om aftenen, alt i alt alle tegn på, at hun er stærkt sensitiv og signalstærk.




Du påvirker dit barn med din EGEN tilstand

Nu er min datter, som nævnt, snart 3 år gammel. Det er lige så stille blevet bedre med hende i forhold til både søvn og rolig adfærd. Jeg har efterhånden erfaret, at hun reagerer PROMPTE på MIN egen tilstand. Er jeg stresset pga. arbejde og ikke kan sove, så sover hun heller ikke. Er jeg frustreret over noget, så er hun også frustreret. Når jeg har perioder, hvor jeg har mulighed for at slappe af, så falder hun også mere til ro.

Så jeg vil råde dig til at se på, hvordan du selv kan finde mere ro og balance. Jeg har sågar en mistanke om at stresshormonet kortisol går videre til vores børn via modermælken. Uden at vide det. (læs evt. mit blogindlæg om hvorvidt stress under graviditeten påvirker dit ufødte barn)

Diverse behandlinger, som jeg selv har afprøvet

Det vil være en god idé at lade dit barn få behandlinger hos en kraniosakral-terapeut eller hos en behandler, der forstår sig på akkupressur. Det hjalp lidt på min datter. Jeg kontaktede egentligt behandleren for at afhjælpe min datters manglende evne til at sove sammenhængende i længere tid end de max 40 min (på en god dag). Den største effekt viste sig dog at være i forhold til at hun nu pludselig let kunne komme af med sin afføring. Før behandlingerne kunne hun næsten ikke komme af med den. Hun blev helt rød i hovedet, når hun skulle af med noget og bare pressede og pressede. Efter kun én behandling kom det let og flere gange dagligt. (Læs evt. tidligere blogindlæg om mavebesvær hos spædbørn og gode råd til selv-behandling.)

Desuden fik jeg hende healet på et tidspunkt. Og også jeg selv. Af en fjern-healer. Meget svært at forklare HVORFOR det virker, men det havde altså STOR effekt. Før healingen havde hun været meget mor-syg. Ville konstant være oppe hos mig og om natten klatrede hun nærmest oven på mig og ville hele tiden mærke, at jeg var der. Da hun fik sprog, sagde hun mange gange med bekymret stemme ”moar, moar”, mens hun nærmest gravede sig ind under mig om natten.
Efter healingen (to gange healing af os begge) stoppede hun helt med den adfærd. Blev meget mere glad, selvstændig og afbalanceret. 

Har også hørt at behandlinger hos kiropraktor med speciale i KISS-syndrom skulle være effektivt. Det har jeg dog ikke selv afprøvet. Endnu.
Tager i næste uge til en osteopat, da hun stadig vågner en del gange om natten. Plus hun er aldeles aktiv og har svært ved at koncentrere sig om stille-siddende aktiviteter. Jeg har hørt at en osteopat kan afhjælpe klemte nerver, skabe balance i kommunikationen mellem de to hjernehalvdele etc. Jeg afprøver alle disse ting for at se, hvad der har effekt. Og det kan jo kun gavne :-)

Har du overvejet om dit spædbarn kan have traumer efter sin fødsel?

Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale jer at læse en artikel omkring traumer efter hård fødsel. Som jeg selv ville ønske, at jeg havde læst lige fra starten. Den handler kort fortalt om, at spædbørn kan være traumatisk påvirket og dermed stressede over deres oplevelse ved fødslen og derfor græde meget voldsomt. Og her gælder det om at give dem ro og lov til at græde ud i stedet for febrilsk at forsøge alt muligt for at stoppe deres gråd. Jeg selv gik nemlig altid i ”handlings-mode”, når min datter græd voldsomt om aftenen: Jeg forsøgte at give hende mere mælk, vuggede hende, hoppede på en hoppebold osv. Ergo, jeg udstrålede på ingen måde den ro, som hun måske i virkeligheden i bund og grund havde brug for til bare at græde ud og føle sig helt tryg i mens. Mærke at hendes mor kunne rumme det. Rolig og fattet. J


Artikel om fødselstraumer/stress hos spædbørn (En artikel som ALLE forældre burde læse…)

Healing:  www.lysetsenergi.dk (v. Heidi-Trolle Enevoldsen)

Akkupressur, kraniosakralterapi og zoneterapi: www.katrinebirk.dk (v. Katrine Birk)

Osteopat: http://manuelmedicinsklinik.dk

1 kommentar: