Sider

mandag den 8. september 2014

Baby/ barn med ondt i maven? Alternativer til Movicol? Se hvordan du kan sparke tarmsystemet igang med den rette kost



Mange babyer/ børn har besvær med at komme af med afføringen. I langt de fleste tilfælde bliver forældre sendt hjem fra lægen med lægemidlet Movicol

Jeg møder en del forældre, hvis børn har problemer med maven. I de fleste tilfælde drejer det sig om, at de har svært ved at komme af med afføringen. Rigtig mange forældre ender således med at give deres børn Movicol og har svært ved at trappe ud af det, da problemet vender tilbage, så snart de stopper "behandlingen". 

Men kan det virkelig passe, at vores børn skal have medicinsk hjælp til en egentligt fuldstændig naturlig proces? Burde det ikke være noget, der i realiteten skulle virke helt af sig selv uden vi dagligt behøver at tilføre et afføringsregulerende middel som Movicol? 

Hver gang jeg oplever et sundhedsmæssigt problem, så er jeg enormt nysgerrig på at finde ud af HVORFOR det er opstået? Og hvordan vi kan hjælpe vores og vores børns krop til SELV at helbrede sig på naturlig vis uden at skulle symptombehandle og være afhængig af et lægemiddel. 

Movicol virker basalt set ved at fugte tarmen og dermed påvirke afføringen ved at gøre den mere flydende, så den kan passere tarmene og komme UD. Det er dog værd at stille spørgsmålstegn ved, HVORFOR tarmsystemet ikke virker selv? Og også tænke over, hvorvidt tarmsystemet således bliver fastholdt i at være "dovent"? I de fleste tilfælde vender problemet tilbage, lige så snart tilførslen af Movicol stoppes. Producenten hævder selv på deres hjemmeside, at det er et naturprodukt. Men alligevel frarådes det gravide at bruge det pga. indholdet af Macrogol 3350.

Således kan maveproblemer hos dig selv og dit barn afhjælpes på naturlig vis



Når man skal se på, hvordan vores tarmsystem kan komme i gang på naturlig vis, kommer vi ikke uden om kosten! Og det gælder i lige så høj grad små babyer, der stadig ammes, men som bliver påvirket gennem det, som deres mor spiser!
Det kan være værd at undersøge hvorvidt det pågældende barn/ den pågældende person har intolerance overfor fødevarer, såsom gluten, mælk, æg etc. Jeg har eksempler, hvor et barn kan stoppe med at indtage Movicol efter blot få dage ved at fjerne mælk, gluten og sukker fra kosten.

Derudover kan problemet skyldes manglende væskeindtag og/ eller mangel på grøntsager og fiberrig føde. Spiser du/ dit barn dagligt grøntsager og fiberrig mad? Eller spiser i måske - som mange af os - for meget mad, som er forarbejdet og mest af alt består af kulhydrater? Såsom pasta, hvidt brød, ris og sukker?
Og det kan også skyldes mangel på sund tarmflora. Dette er særligt et problem, der opstår efter at have indtaget pencilin/ antibiotika, der ikke kun dræber de usunde, men også de SUNDE bakterier i vores tarmflora. Her kan indtagelse af mælkesyrebakterien Probiotika gøre underværker. Du finder den i Helsekosten. I det hele taget kan det varmt anbefales at tilføje Probiotika som en fast del af din daglige kost/ kosttilskud - også selvom du ikke lige har været ude for at skulle bruge pencilin/ antibiotika. 


"Vi startede på probiotica og hørfrøolie samt udos choice olie. (Hver dag i en smoothie lavet med frugt og friskpresset juice.) Probiotica gemmer jeg på et stykke knækbrød som jeg smører smør på. Hold igen med Hvidt brød og sukker til en start - hvis det ikke hjælper kan du prøve at fjerne mælk, sukker og gluten fra kosten - men start med en ting af gangen, så kan du bedre se hvad der hjælper. Mit råd er først og fremmest probiotica og hørfrøolie." 


Råd fra en mor, der har valgt at sige nej tak til Movicol og i stedet støtte op med kost/ kosttilskud. 


Hos de helt små babyer skyldes mavesmerter og problemer med at komme af med afføringen et umodent tarmsystem.
Jeg er selv mor til en pige på nu 2 år, der som nyfødt baby havde stort besvær med at komme af med afføringen de første par uger. Jeg endte med at lade hende behandle af en kranio sakral terapeut. Allerede efter én behandling, var der sket STOR FORSKEL. Min datter blev derefter ikke længere rød i hovedet af anstrengelse og så ikke længere ud til at have besvær og smerter, når hun skulle af med noget. At det virkede med kranio sakral terapi kan tyde på, at der var "noget" med hendes muskler/ nervebaner, som ikke var helt, som det skulle være. Måske grundet en meget hård fødsel, hvor hun endte med at måttet tages med sugekop.

Vil du være helt sikker på, hvad de oplevede problemer skyldes, om det er en ubalance i tarmfloraen, forkert kost eller andet, så kan du tage forbi privatklinikken Nordic Clinic, København. Her er de specialiseret i at undersøge via test, prøver og mikroskop hvad der sker i din/dit barns krop helt ned på celleplan! Desuden giver de efterfølgende en komplet ernæringsrådgivning til, hvordan I kan få kroppens naturlige balance og sundhed genoprettet. Meget anbefalelsesværdigt.

N.B.!! 

SE OGSÅ BLOGINDLÆG MED VIDEO-INSTRUKTION TIL, HVORDAN DU VIA TRYK PÅ AKKUPRESSURPUNKTER KAN STIMULERE TARMSYSTEMET TIL AT ARBEJDE:

http://intuitivmor.blogspot.dk/2014/09/akkupressur-mod-trg-og-hard-mave-hos.html


Andre relevante links:
Du finder Nordic Clinics hjemmeside her: www.nordicclinic.dk





Ingen kommentarer:

Send en kommentar